11 februari

Ik heb vanochtend op Blaak 40 definitief mijn bedrijf Rustwat ge-ZZP’t. Ik voel me zo een tevreden Nederlander. Dat is best verbazingwekkend want ik ben heel lang heel boos geweest op de wereld. Op de autorijdende mensheid. Ik kan je vertellen dat dat bijna heel de wereld is.

Ik heb echter eindelijk een manier gevonden om tegen de gruweldaad van autorijden een campagne te beginnen. Ik zal haar #mensdurfteleven #autorijdenkanechtnietmeer noemen. Ik hoop dat de hashtags binnenkort viral gaan in Nederland. Ik richt me, naar aanleiding van de posts in De Correspondent over verkeersslachtoffers, op autorijdend Nederland.

Die motten namelijk ammel hun auto wegdoen. Nee, dat gaat natuurlijk niet; maar in ieder geval streef ik naar autovrije binnensteden. Mijn laatste verkeersongeval vond plaats in het stadscentrum van Amsterdam. Een auto ramde mij optrekkend frontaal. Een tand verdween. Maar Daphne vond de levenslust om een campagne te beginnen. #mensdurfteleven #autorijdenkanechtnietmeer

 

Rustwat is vanaf heden een heuze bedrijfsnaam. Ik heb daarna mijn vaste oppashond gehaald en ben ver met hem gaan lopen. Ik at daarna een voedzame maaltijd maar ben nu bekaf. Weet iemand waar die uitspraak vandaan komt?

Wat vind jij?