Bored To Death – echt niet!

Na een sessie van Shut Up and Write in Adem Inn Stiltecafé vroeg ik de organisator om een interview. Esmée de Heer van Bored to Death Book Club antwoordde enthousiast en ik spreek met haar af. Ze vertelt op een vrijdagmorgen in Adem Inn gepassioneerd over haar leven. Het is heel anders dan het mijne dus ik luister geïnteresseerd!

 

Esmée is een freelancer. Ze werkt vier dagen per week op afdelingen waarvan ik de afkortingen niet kan uitleggen. Ik wil weten hoe ze in haar vrije tijd haar stichting runt!

In de drie dagen die haar weken resten, werkt ze voor BTDBC. Eens in de maand organiseert ze Shut Up and Write in Adem Inn en daarnaast heeft ze een boekenclub voor Engelstaligen, internationals. Tijdens haar master in Leiden, ontmoette ze veel expats die haar boekenclub omarmden.

 

Ze heeft Bored To Death Book Club opgericht met haar zus. De zussen voelden een enorme vraag onder buitenlandse studenten. Ze wilden zelf ook graag praten over de boeken die ze lazen. Ze lezen allebei in het Engels, maar nooit tegelijkertijd. Ze merkten dat ze wilden praten over de boeken die ze lazen; boeken niet alleen aan elkaar wilden aanraden. Zo richtten ze hun eigen boekenclub op en genieten ze daar nu beiden van!

 

Esmée vertelt dat hun boekenclub gemiddeld zo’n vijftien mensen per maand trekt! Na het interview gaat Esmée naar de bioscoop om van haar vrije dag te genieten. Wat doe jij om van je vrije tijd te genieten? Lees jij binnenkort ook mee met Bored To Death?

Geïnteresseerd geworden?

Wat vind jij?