Daphne gaat GERS!

‘Daphne is journalist’ vond ik afgelopen zomer uit tijdens een schrijfretraite op de Veluwe. Tegelijkertijd creëerde ik een flinke kniebeschadiging door het hardlopen in de duinen (zes dagen achter elkaar!). Ik wou dat alle problemen zo makkelijk (en fijn!) waren om op te lossen als ondergewicht, een deel van het probleem. Op de retraite nam ik contact op met Sander Grip, hoofdredacteur van Gers. Even later antwoordde hij!

Natuurlijk wil ik schrijven voor Gers! Onderwijl was ik bezig aan een relatie die hopeloos scheen. De relatie scheen mij meer ten onder te brengen dan het artikel me opvrolijkte. Ik dook in Tuschinski, over wie een tentoonstelling was in Museum Rotterdam en Verhalenhuis Belvedère. Ik verloor mezelf in Tuschinski en stopte met hardlopen door de blijvende kniepijn. Het artikel verscheen in het Amsterdamnummer van het tijdschrift, na wat hulp van Sander.

Ik werk nu aan een artikel voor de website van Gers en bovenal aan mezelf. Ik moest daarvoor een artikel in het tijdschrift aan me voorbij laten gaan, maar ik ga verder. Volgende week haal ik een Spaanse kat op van Schiphol! Ik leer dat het in het leven gaat om jezelf en de kunst je leven te vullen met fijne zaken. Een kat, schrijven over fijne dingen en rennen…

Bovendien staat de verwarming te branden; een kat uit Spanje mag niet aan de temperatuur proeven dat ze in Nederland is! Daarnaast ben ik weer begonnen met hardlopen, terwijl ik voor mezelf probeer uit te vinden wat tantrisch- of chi-rennen betekent. Ik denk zo dicht mogelijk bij de grond blijven…

Laat me weten of ik het goed doe als je me voorbij ziet speuren!

One thought on “Daphne gaat GERS!”

Wat vind jij?