Rotterdams Vrijwilligersontbijt

 

Op 1 november schuif ik aan bij het Rotterdams Vrijwilligersontbijt in de prachtige Burgerzaal in het evenzo mooie Stadhuis. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam en CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg. Wethouder Michiel Grauss bedankt de vrijwilligers voor hun inzet en wenst ons een smakelijke maaltijd toe van het ontbijtbuffet. Hij krijgt inmiddels ook al honger!

 

De ochtend is een gelegenheid om andere Rotterdamse vrijwilligers te ontmoeten. Het evenement inspireerde mij enorm. Ik ontmoet mensen die werken voor andere organisaties maar is één ding dat de vrijwilligers verbindt; allemaal helpen wij graag andere mensen. Vrijwilligerswerk verbindt en Rotterdam dankt zijn vrijwilligers.

 

Ik krijg na het ontbijt een rondleiding door de Burgerzaal, de Trouwzaal en de Raadzaal door ambtenaar Thomas Elmendorp. Hij raadt me aan een rondleiding te nemen en een concert te bezoeken van Stichting Stadsmuziek in het Stadshuis; eventueel zelfs op een dakterras! Het stadhuis lijkt vanuit haar tuinen net op Zweinstein! Wie wil er mee wegdromen?

Wat vind jij?