DE SINGEL = EEN GEDICHT

Ik was zaterdag om twee uur bij het Nozepandje; Hooidrift 45, op een hoek bij de Nozemanstraat. Via Carel wie ik ken via de horeca waar ik werkte, kom ik op veel plekken terecht. Carel werkte voor de gemeente in mijn wijk en kent iedereen, overal en raadt me vaak nieuwe plekken aan. Zoals dat Nozepandje; een buurthuis dat elke dinsdagmorgen vanaf tien en zaterdagmiddag te bezoeken is.

 

Kunstenares Ondine De Kroon tekent veel van wat ze om zich heen ziet. Omdat ze vaak bij de Heemraad komt, inspireert die haar enorm. Dat was te zien bij de expositie die tot 19 december te bezoeken is. Ondine is er vaak bij en vertelt dan over haar verschillende linoleumsneden, die je ook op geprinte a5’jes kan kopen.

Veel van haar etsen zijn van huizen aan de singel, maar ze maakte er ook een aantal van personen die een naam hebben aan de straten langs de Heemraad. Het grote boek in de achterste ruimte van het buurthuis is gemaakt in samenwerking met kinderen van de Maria basisschool. Een kunstenares van de wijk!

Wat vind jij?